Grosu vrea sancțiuni mai dure pentru șoferii iresponsabili: „Să fie pieton și pasager pe viață!”

429
0

Legislatorii ar putea pregăti și aproba sancțiuni mai dure pentru șoferii prinși băuți la volan și pentru cei vitezomani. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, le-a cerut factorilor responsabili să examineze, inclusiv posibilitatea de a-i lipsi irecuperabil pe șoferii din această categorie de permisul de conducere.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Vă rog organizați o audiere, invitați toate instituțiile – cei care îi vânează, examinează, monitorizează în trafic, cei care adoptă decizii în instanță. Unii nu sunt la prima ispravă, însă cumva trec prin justiție ca prin unt și nu au nicio treabă și repetă acest lucru. Haideți să ne gândim la sancțiuni mai drastice – să fie pieton sau pasager pe viață. Nu se poate abține, nu se poate controla, nu înțelege că este grav să te urci beat la volan – să rămână fără permis pe viață și de făcut așa ca domnii judecători să nu poată interveni”, a cerut Igor Grosu membrilor Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică.

La rândul său, președintele Comisiei menționate, Lilian Carp, a menționat că o asemenea ședință este planificată deja pentru ziua de joi, 8 septembrie și că problema este, de facto, mult mai complexă.

„Mâine vor avea loc dezbateri publice cu privire la asigurarea securității rutiere pentru anii 2020-2023 pentru a putea face o comparație cu anii precedenți. Avem și situații în care angajați ai structurilor de forță sunt implicați. Cel mai important este că subiectul dat este mult mai complex. Aici începe cu cei de la școala auto, unii dintre care sunt implicați în acte de corupție, pentru că de acolo începe, respectiv, trebuie să facem o analiză și la acest subiect. Astfel ca să scoatem în evidență mai multe probleme și lacune care sunt, inclusiv în legislație”, a declarat Lilian Carp.

Ultimul accident rutier care a bulversat societatea s-a produs la sfârșitul lunii august. În noaptea de 28 spre 29 august, o polițistă biată, în vârstă de 22 de ani a intrat în plin cu mașina în trei pietoni, care se deplasau pe trotuar. În urma impactului o femeie de 30 de ani a decedat pe loc,  sora victimei – o tânără de 17 ani a ajuns la spital în stare gravă, iar fiica femeii – o fetiță de 6 ani a scăpat cu răni ușoare, dar a rămas în stare de șoc.

Testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat. Polițista, care a fost suspendată din funcție, și-a recunoscut vina. Ea a fost arestată pentru 30 de zile și este cercetată penal.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE