Alexandr Slusari: „Limba română, din păcate, așa și nu este stăpână cu drepturi depline în Republica Moldova”

471
0

Azi, de Sărbătoarea Națională „Ziua Limbii Române”, ex-deputatul Alexandr Slusari susține printr-o postare publică pe pagina sa de socializare că „nu există un respect suficient pentru unica limbă de stat în țara noastră. Sunt convins că este necesară altă politică de promovare a limbii române în sferă oficială”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Cer scuze că în ziua unei sărbători importante vorbesc despre problema lingvistică, dar consider că anume în aceasta zi e nevoie de abordat subiectul respectiv.

Limba română, din păcate, așa și nu este stăpână cu drepturi depline în Republica Moldova. Nu există un respect suficient pentru unica limbă de stat în țară noastră. Vă spun acest lucru cu toată certitudinea în calitate de cetățean de etnie rusă.”

Alexandr Slusari i-a criticat și pe unii deputați din Parlament care nu înțeleg limba oficială a statului în care locuiesc și poartă căști pentru traducere.

„Sunt convins că este necesară altă politică de promovare a limbii române în sferă oficială. În doi ani, cu aplicarea concomitentă a metodelor de impunere și stimulare, se poate de schimbat cardinal situația. Nu avem nevoie de trăducerea tuturor actelor oficiale în altă limbă și de rușinea cu deputații în Parlament, care stau cu căști, întrucăt nici măcar nu înțeleg limbă oficială a statului în care locuiesc.

La Mulți Ani, Limbă Română !!!”

Limba română este sărbătorită în Republica Moldova anual pe 31 august. În acest an se împlinesc 34 de ani de când limba română a fost instituită drept limbă de stat.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE