Deputata care a fost acuzată de cârdășie cu penalul fugar Ilan Șor a fost desemnată de comuniști la șefia primăriei capitalei

702
0

Deputata care a fost acuzată, în repetate rânduri, de cârdășie cu penalul fugar Ilan Șor a fost desemnată de comuniști în calitate de candidat pentru funcția de primar general al capitalei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Este vorba despre deputata PCRM, Diana Caraman. „Comuniștii cred în calitățile de lider ale Dianei Caraman și în capacitatea acesteia de a consolida comunitatea pentru a contribui la dezvoltarea Chișinăului”, se menționează în comunicatul scurt emis de PCRM.

Deși PCRM formează un bloc comun în Parlamentul Republicii Moldova cu Socialiștii – Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, pentru alegerile locale din toamnă au decis să-și înainteze separat candidatul. La rândul lor, socialiștii au anunțat anterior că pretendentul lor la funcția de primar al capitalei este deputatul Adrian Albu.

Precizăm că, anterior, Diana Caraman a fost acuzată, în repetate rânduri, de către deputații majorității parlamentare de cârdășie cu reprezentanții partidului penalului fugar, Ilan Șor, care, între timp, a fost declarat neconstituțional. De fiecare dată, deputata a respins aceste acuzații.

Până la ora actuală, mai multe formațiuni politice și-au anunțat candidații la șefia primăriei de Chișinău pentru alegerile locale generale, care vor avea loc pe 5 noiembrie 2023.

Respectiv, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) l-a înaintat pe deputatul Lilian Carp. Din partea Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) va candida  Ion Bulgac. Platforma Demnitate și Adevăr (DA) l-a înaintat pe Victor Chironda, iar Partidul Liberal (PL) l-a desemnat pe  Ion Purice.

Fostul viceprimar al capitalei, Ruslan Codreanu, va candida din partea Partidului Puterea Oamenilor. Partidul Acasă Construim Europa a desemnat-o pe Tatiana Bordeianu. Activistul Mihail Bagas va candida din partea Mișcării social-politice Liga Orașelor și Comunelor, iar Ion Ștefăniță – din partea Mișcării Respect Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE