Solidari cu poporul ucrainean. Guvernul a aprobat alocarea unui nou lot de ajutoare umanitare pentru Ucraina vecină

355
0

Cabinetul de miniștri a aprobat, luni, 21 august, proiectul de lege cu privire la eliberarea unor bunuri materiale din rezervele de stat pentru acordarea asistenței internaționale umanitare Ucrainei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Asistența internațională vine ca sprijin în urma calamităților provocate de distrugerea barajului Nova Kahovka de pe râul Nipru. Acordarea ajutorului, prin eliberarea cu titlu de deblocare din rezervele de stat a unor bunuri materiale – produse alimentare- constituie un gest de susținere din partea Republicii Moldova a populației din statul vecin, afectat de agresiunea nejustificată a Federației Ruse.

„Eu vreau să mulţumesc, din numele tuturor, Ucrainei şi ucrainenilor pentru faptul că ei asigură astăzi pacea în Republica Moldova, dar şi într-o bună parte a Europei”, a comentat premierul Dorin Recean după aprobarea deciziei.

Menționăm că pentru implementarea proiectului, conform procedurilor, Ministerul Finanțelor va aloca Ministerului Afacerilor Interne mijloacele financiare necesare pentru completarea stocurilor rezervelor de stat.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE