Produsele electrocasnice vor avea etichete energetice noi, pe o scară de la A la G, A fiind cele mai eficiente energetic

438
0

Produsele electrocasnice vor avea etichete energetice noi, pe o scară de la A la G, A fiind cele mai eficiente energetic. Guvernul a aprobat proiectul de lege privind etichetarea produselor cu impact energetic, o versiune actualizată a directivei UE în domeniu, care presupune simplificarea informațiilor afișate despre consumul de energie al produselor introduse pe piață sau puse în funcţiune.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Una din prevederile inițiativei legislative presupune înlocuirea claselor energetice de la A+++ la D. În schimb, eticheta va conține o scară închisă, cuprinzând doar literele de la A la G, fiecare literă reprezentând o clasă ce corespunde unui nivel de economisire a energiei. Scopul directivei este de a actualiza prevederile anterioare, ținând cont de inovațiile și progresele tehnologice obținute în ultimii ani în materie de eficiență energetică a produselor cu impact energetic.

Transpunerea directivei Uniunii Europene va contribui inclusiv la viitoarele programe pe care Ministerul Energiei le pregătește împreună cu Agenția de Eficiență Energetică, cu sprijinul Uniunii Europene și PNUD Moldova, care vizează înlocuirea electrocasnicelor vechi și ineficiente energetic.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE