Irina și Daniela Grosu, eleve la Liceul Teoretic „Miron Costin” din or. Florești, au luat locul II la concursul de aplicații mobile din Coreea de Sud

721
0

Republica Moldova se află, pentru al doilea an consecutiv, printre premianții competiției internaționale dedicate dezvoltatorilor de aplicații mobile – „e-ICON World Contest”, care s-a desfășurat în Coreea de Sud.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Irina și Daniela Grosu, eleve la Liceul Teoretic „Miron Costin” din or. Florești, s-au clasat pe locul II, dezvoltând o aplicație mobilă care poate contribui la sporirea performanțelor academice ale elevilor. Adolescentele au studiat proiectarea și dezvoltarea aplicațiilor mobile în cadrul programului „Tekwill în fiecare școală”, implementat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.

„Experiența mea de anul trecut, când am obținut locul III, m-a motivat să mă străduiesc și mai mult. Sunt extrem de bucuroasă că, alături de coechipiera mea și  de profesoara Tatiana Rotari, am reușit să ne plasăm pe locul II. Această performanță mă întărește și mai mult în hotărârea mea de a deveni, în 2024, prima elevă din Republica Moldova care va aduce acasă medalia de aur. Țin să mulțumesc enorm proiectului „Tekwill în Fiecare Școală” pentru oportunitatea de a învăța domeniul care mă pasionează încă de pe băncile școlii”, spune Irina Grosu, elevă în clasa a XII-a.

Ernest Bîtcă, manager de proiect „Tekwill în Fiecare Școală”, susține că „performanțele excepționale ale elevelor noastre la competiția internațională dovedesc în mod concret impactul pe care îl generăm. Suntem deosebit de mândri de realizările lor și de devotamentul imens pe care l-au investit pentru a atinge aceste rezultate. Avem onoarea să colaborăm cu elevi extrem de talentați, care propun soluții inovatoare pentru provocările cotidiene prin intermediul tehnologiei digitale și sunt recompensați cu premii pentru angajamentul lor deosebit”.

În anul 2022, Republica Moldova a participat pentru prima dată la competiția organizată de Guvernul din Coreea de Sud, iar echipa denumită „Green Energy”, compusă din cei doi elevi – Irina Grosu și Gheorghe Manolache, a adus o realizare deosebită pentru Republica Moldova, ocupând locul III la nivel internațional cu o aplicație mobilă concepută pentru combaterea obiceiurilor alimentare nesănătoase (Poor Eating Habits). Această aplicație a fost dezvoltată cu accent pe obiectivul global al „Good Health and Well Being” și furnizează utilizatorilor o listă de sarcini zilnice pentru promovarea obiceiurilor alimentare corecte.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE