Cerințele de calitate pentru lapte și produsele lactate discutate la o întâlnire dintre importatorii de produse lactate cu ANSA

458
0

Conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a organizat, săptămâna trecută, o ședință de lucru cu reprezentanții importatorilor de produse lactate în Republica Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit lui Maxim Sîrbu, Șef Direcție siguranța produselor alimentare de origine animală, la întrunire au fost invitați 24 de companii importatoare de produse lactate, dar au participat doar 12 importatori.

În cadrul întâlnirii, au fost puse în discuție prevederile Legii nr. 279/2017 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele lactate și ale Hotărârii Guvernului nr. 158/2019 cu privire la aprobarea Cerințelor de calitate pentru lapte și produsele lactate.

„Discuția s-a axat pe importanța respectării cadrului legal, astfel încât etichetarea produselor să nu inducă în eroare consumatorul privind natura și calitatea produselor alimentare”, a spus pentru GAZETA, Maxim Sârbu.

Tot el ne-a spus că ANSA, ca autoritate de supraveghere și control, și-a exprimat deschiderea față de mediul de afaceri, în vederea asigurării suportului consultativ pe domeniu.

Operatorii din sectorul alimentar, participanți la ședință, consideră binevenite astfel de inițiative de colaborare reciprocă, care vor contribui la atingerea obiectivului comun:  protejarea drepturilor consumatorilor.

Maxim Sîrbu, Șeful Direcției siguranța produselor alimentare de origine animală, a mai spus că ANSA a programat peste o lună încă o întrunire de acest tip, după ce inspectorii ANSA vor efectua mai multe controale pentru a constata dacă importatorii de produse lactate s-au conformat cerințelor stabilite din legislația din domeniu.

Acest articol a fost realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Partener al proiectului în municipiul Chișinău este Instituția Privată Publicația Periodică „Gazeta de Chișinău” care implementează proiectul „Prevenirea corupției în sectorul siguranței alimentare prin informare, formare și responsabilizare”.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE