5020 de laptopuri vor înlocui tehnica învechită din 903 instituții de învățământ general din republică

454
0

Un număr total de 5020 de laptopuri va ajunge în 903 instituții de învățământ general din republică în perioada următoare. Echipamentele au fost achiziționate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM), implementat de Ministerul Educației și Cercetării, cu sprijinul financiar al Băncii Mondiale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Laptopurile vor fi utilizate în procesul educațional și vor înlocui tehnica învechită din școlile primare, gimnazii și licee.

La selectarea instituțiilor beneficiare s-a ținut cont de numărul de elevi din instituție și raportul „unități de tehnică nouă per elev”. Numărul de laptopuri care vor ajunge în instituții variază între 3 și 24 unități.

„Prin această dotare modernizăm tehnica de calcul din școli. Sunt sigur că accesul la echipamente moderne le va permite profesorilor să organizeze lecții mult mai interactive, iar elevii vor avea acces la mai multe resurse de învățare și informare. Vom continua să investim în dotarea și modernizarea școlilor ca să asigurăm condiții optime de învățare și activitate”, susține ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun.

În anul curent,  MEC a mai oferit școlilor 1480 laptopuri, 340 computere și 2174 tablete.

În total, instituțiile de învățământ general din Republica Moldova dispuneau, la data de 1 august curent, de 49250 unități de tehnică de calcul (computere, laptopuri, tablete).

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE