Alecu Reniță: „Încetați să vă mai temeți de România, SUA și NATO! Nu vedeți ce monstruozități comite armata rusă în Ucraina? Nu auziți bocetul mamelor cu pruncii uciși?”

481
0

Președintele Mișcării Ecologiste din Republica Moldova, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, Alecu Reniță, susține, într-o postare pe pagina sa de socializare, că „ cetățenii Republicii Moldova, ca să aibă un viitor pașnic, au de rezolvat în comun cea mai importantă și imperioasă problemă: toți locuitorii, indiferent de etnie, religie sau preferințe politice, trebuie să îmbrățișeze un singur obiectiv major – ruperea totală de minciunile și propaganda Moscovei, de clica criminalilor de război oploșiți în Kremlin. Împreună, cei peste trei milioane de locuitori, au datoria să treacă peste prejudecăți și să declare fără întârziere – adio, imperiu al răului; adio, „lume rusă”; adio, război putlerist!”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Alecu Reniță se adresează cetățenilor Republicii Moldova să înceteze de a avea frică de România, SUA și NATO!

„Încetați să vă mai temeți de România, SUA și NATO! Nu vedeți ce monstruozități comite armata rusă în Ucraina? Nu auziți bocetul mamelor cu pruncii uciși? Ce e în capul vostru? Chiar nu înțelegeți că Rusia dictează și se amestecă jur-împrejur – ea vrea să aibă vecini slabi, săraci, fără armată, neutri, nedezvoltați, șantajabili. Iar cine a încercat să ridice capul a fost atacat de armata rusă: Republica Moldova în 1992, Georgia în 2008, iar Ucraina în 2014 și 2022.”

Mesajul integral al lui Alecu Reniță:

„SE  AUDE?

Bate ceasul al doisprezecelea și pentru moldovenii hipnotizați de steluța rubinie de la Kremlin. Vă spun părintește – ați fost amăgiți, jefuiți și înșelați. Idolul vostru de lut – Putin – vă vrea sângele și așteaptă ziua potrivită să aprindă Republica Moldova de la un capăt la altul. O să vă bage în război, la moarte sigură, dacă nu fugiți de el și banda lui.

Încetați să vă mai temeți de România, SUA și NATO! Nu vedeți ce monstruozități comite armata rusă în Ucraina? Nu auziți bocetul mamelor cu pruncii uciși? Ce e în capul vostru? Chiar nu înțelegeți că Rusia dictează și se amestecă jur-împrejur – ea vrea să aibă vecini slabi, săraci, fără armată, neutri, nedezvoltați, șantajabili. Iar cine a încercat să ridice capul a fost atacat de armata rusă: Republica Moldova în 1992, Georgia în 2008, iar Ucraina în 2014 și 2022.

Da, nimic nu a mers bine în Republica Moldova și nici nu putea, fiindcă Rusia a fost stăpână aici. Ea ne-a rupt de la Țară, ea ne-a exterminat elitele, ea ne-a interzis să vorbim în limba maternă, ea a adus în casele noastre ura între frați, falsurile despre originea moldovenilor, minciuna, dezbinarea socială, vrajba interetnică, românofobia, separatismul de la Tiraspol și Comrat, neutralitatea în constituție, banditismul în structurile de stat, corupția instituționalizată. Acum planifică să ne arunce în flăcările războiului, însă îi stă în cale Ucraina…

În fine, cetățenii Republicii Moldova, ca să aibă un viitor pașnic, au de rezolvat în comun cea mai importantă și imperioasă problemă: toți locuitorii, indiferent de etnie, religie sau preferințe politice, trebuie să îmbrățișeze un singur obiectiv major – ruperea totală de minciunile și propaganda Moscovei, de clica criminalilor de război oploșiți în Kremlin. Împreună, cei peste trei milioane de locuitori, au datoria să treacă peste prejudecăți și să declare fără întârziere – adio, imperiu al răului; adio, „lume rusă”; adio, război putlerist!

Bună dimineață, Românie, NATO, SUA și UE!”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE