Joe Biden: „China este o bombă cu ceas în multe privinţe”

417
0

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că cel mai mare rival al SUA, China, este o bombă cu ceas, invocând probleme de natură economică şi o forţă de muncă îmbătrânită, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„China este o bombă cu ceas în multe privinţe”, a declarat preşedintele democrat în timpul unei deplasări în Utah.

Preşedintele Biden a subliniat că ţara asiatică se confruntă cu un şomaj ridicat şi că forţa de muncă îmbătrâneşte. Din această cauză „China are probleme”, a spus el. În opinia sa, acest lucru stârneşte motive de îngrijorare pentru că atunci „când oamenii răi au probleme, fac lucruri rele”.

La sfârşitul lunii iunie, Joe Biden a deranjat Beijingul afirmând că omologul său Xi Jinping aparţine categoriei „dictatorilor”, un comentariu văzut ca o „provocare” de către diplomaţia chineză.

Totuşi, preşedintele Joe Biden a dat joi asigurări că încearcă să menţină „o relaţie raţională cu China”. Nu îi doresc niciun rău Chinei, doar observ”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE