Un avocat a fost reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență. Ar fi pretins suma de 6000 de euro pentru a influența decizia pe un dosar penal.

471
0

Un avocat a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii PA într-un dosar în care este bănuit de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și primit suma de 6000 de euro, de la un cetățean al Republicii Moldova, în schimbul influențării unei decizii în dosarul în care clientul său era acuzat de tentativă de contrabandă cu droguri.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit denunțătorului, avocatul i-ar fi comunicat că ar avea influență asupra ofițerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal și altor funcționari publici, pe care ar putea să-i determine să adopte o soluție favorabilă pe marginea faptelor investigate în privința denunțătorului privind cauza penală în care era bănuit de tentativă de contrabandă cu droguri. Cauza penală se afla în gestiunea organului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Pentru acumularea probatoriului necesar, ofițerii CNA au dispus efectuarea perchezițiilor la domiciliile persoanelor vizate în cauza penală, inclusiv percheziții la biroul ofițerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Avocatul a fost reținut pentru 72 ore, iar ofițerul de urmărire penală din cadrul SV și ofițerul de investigații din cadrul INI sunt cercetați în stare de libertate.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE