Pamflet// Comentariu în stil soloviovo-skabeevist

843
0

Stai și te uiți la cât de nedreptățită a devenit de la o vreme Rusia pe teritoriile eliberate ale Republicii Moldova și te crucești, nu alta. Oare se poate să fii atât de neînțelegător încât să te agăți de niște biete antene ale Rusiei de pe ambasada din centrul Chișinăului și să spui că nu au altă menire decât spionajul și tot ce e legat de el? Cum se poate oare să nu înțelegi că interesul pentru desene animate, pentru cultura poporului moldovenesc care trebuie studiată și privită frumos la televizoarele ambasadei e mai presus de orice ambiție provincială, în stare să distrugă relațiile de prietenie, consolidate de la 1812 încoace?

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Rusia pașnică nu-și poate reveni din șocul pe care îl trăiește și nu înțelelege cum de se poate întâmpla asemenea fărădelege. După ce le faci moldovenilor atâta bine, după ce îi ajuți să se identifice și să fie un popor aparte, cu limba lor moldovenească, bine păziți din Transnistria și de mai departe de răuvoitorii care abia așteaptă să pună mâna pe aceste teritorii, aceștia, cu multă obrăznicie, vor să-ți dea o bună parte de diplomați afară!

Oare chiar nu înțeleg ei că economia lor poate deveni și mai înfloritoare numai dacă vor menține această atitudine de vasalitate sfântă, „nu se vor diorgăi”, vorba înțeleptului Dodon? De ce oare nu înțeleg moldovenii că pentru o dezvoltare armonioasă a poporului lor au nevoie să pătrundă bine sensul cuvintelor „nravitsea, ne nravitsea, terpi, Maia, crasavița”?

Da, da, cuvintele înaripate ale ilustrului conducător de la Kremlin au fost puțin modificate anume pentru Maia, care prea și-a luat nasul la purtare și lovește dureros în tot ce leagă temeinic aceste două popoare frățești. În loc să aibă grijă de moldovenii ei și să consolideze și mai mult temeliile statului, întărit bine de Voronin, Dodon, Plahotniuc și Șor, ea întoarce spatele titanului și, în momente de grea cumpănă, nici măcar nu catadicsește să vină la el și să cadă în genunchi, pentru a obține gaz ieftin în prag de iarnă.

Cu toate că acest act sfidător de nesupunere are deja vechime, așa ceva nu se uită și nu se iartă! Exemplul Maiei este urmat de la o vreme și de liderii statelor africane care declară că nu au nevoie de pomeni și vor mai mult grâu, fie el și plătit, fie și din Ucraina. Influența nocivă a Maiei este acum studiată de toate institutele și instituțiile rusești din domeniu, cunoscute prin acțiunile lor îndelungate de pacificare și înlăturare de la putere, cel puțin, a celor care nu înțeleg misiunea nobilă, mesianică a rușilor care vor să facă bine în toată lumea, pentru toată lumea.

Exemple sunt cu nemiluita, dar nu le putem da aici, pentru că acum discutăm despre caracterul nesupus al moldovenilor, al Maiei și al celor care o înconjoară și o susțin în politica de nedreptățire a Rusiei. Cum se poate să inventezi fel de fel de bazaconii: să spui că Rusia organizează atacuri cibernetice, că se ocupă numai de propagandă, că susține financiar opoziția comunisto-socialistă din R. Moldova, unica speranță de democratizare a acestui stat micuț, neînghițit încă de România, America și Europa, toate în deplină putrefacție?

Bieții deputați din opoziția moldovenească, fiind foarte stresați de ce se întâmplă în Parlament și în republică, nici măcar imnul de stat nu-l pot asculta până la capăt și ies din sala de ședințe. Dacă nu se vor lua măsuri, demoralizarea opoziției nobile și cinstite din Republica Moldova ar putea atinge cote nemaivăzute, inimaginabile. Asta ne trebuie nouă acum, când focul dreptății în țara moldovenilor abia de mai pâlpâie, când se iau măsuri împotriva așa-ziselor știri false, cică venite tot de la ruși?!

După atâtea întrebări, mai mult retorice, pe care ni le punem, ne mai întrebăm care o fi secretul acestui curaj al moldovenilor și conducătorilor lor în frunte cu Maia Sandu? Nu cumva oare moldovenii s-au înarmat pe ascuns și au acum fiecare câte o bombă atomică? În loc de pâine și sare, de paharul cu vin cu care ne-au obișnuit când ne întâmpină, vor trage din prăștii cu bombicele atomice, mici cât unghia, în tancurile noastre pașnice și vor distruge orice speranță de îmbunătățire a relațiilor noastre de prietenie, în ultimul timp foarte mult deteriorate.

Ne dopustim!

 

 

 

 

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE