Un autocar cu 60 de pasageri români și moldoveni a ars pe autostrada de centură a Vienei. Niciun pasager nu a avut de suferit

531
0

Ieri, 31 iulie 2023, un autocar cu 60 de pasageri români și moldoveni, care se deplasa dinspre Spania spre România și Republica Moldova, a luat foc în Austria, anunță serviciul de presă al Ministerului de Externe al Republicii Moldova. Potrivit MAEIE, incendiul a izbucnit în timp ce autocarul de pe ruta Spania- România , Republica Moldova se deplasa pe autostrada de centură a Vienei – A21, în direcția Vösendorf (Austria). Cauza incendiului este neclară.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Ambasada se află în contact permanent cu șoferii autocarului. Aceștia au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați, fără ca cineva să fi fost rănit. Conform informațiilor preliminare oferite de către poliție, autocarul este înmatriculat cu numere românești, iar remorca acestuia, cu numere de înmatriculare moldovenești. Autocarul a luat foc pe la ora 14.00, fiind distrus de flăcări în 10 minute. Remorca a fost decuplată de la autocar. Aceasta nu a fost mistuită de flăcări”, precizează MAEIE.

Potrivit informațiilor prezentate de către șoferi și de către pasageri, aceștia au fost escortați de poliție la o benzinărie din apropierea locului producerii incidentului, fiind în așteptarea unor unități de transport pentru a-și continua traseul spre România și Republica Moldova. Totodată, șoferii sunt în căutarea rutelor alternative.

„Astfel, la momentul de față, urmează să identificăm dacă pasagerii dispun de documente de călătorie, dacă acestea n-au fost deteriorate, pentru a putea să-și continue calea spre destinația finală. În caz contrar, vor fi întocmite titlurile de călătorie și înmânate cetățenilor moldoveni. Ambasada continuă să fie în contact cu cetățenii Republicii Moldova și să acorde asistența necesară”, a informat MAEIE.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE