Moarte suspectă în Rusia: șeful celei mai mari companii IT din această țară, Anton Cherepennikov, a făcut infarct la 40 de ani. Compania sa de IT „ICS Holding” a avut la finalul anului 2022 venituri de aproape un miliard de euro

840
0

Șeful companiei de IT „ICS Holding”, Anton Cherepennikov, a murit sâmbătă, 22 iulie, la vârsta de 40 de ani, informează g4media.ro, citând Agenția de presă rusă TASS, care citează serviciul de presă al companiei. Cauza preliminară a morții lui Cherepennikov este stopul cardiac, a declarat serviciul de presă al companiei pentru TASS. De altfel, se accentuează că agențiile de presă ruse s-au grăbit să spună despre cauza decesului că a fost un infarct, însă, din informațiile lor, o autopsie nu ar fi fost încă efectuată.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Cu mare tristețe anunțăm că pe 22 iulie, sâmbătă, la vârsta de 40 de ani, s-a stins din viață șeful ICS Holding, cunoscutul antreprenor rus în tehnologie Anton Andreevici Cherepennikov. Cu toții plângem aceste momente”, se arată în mesaj.

Ministrul Dezvoltării Digitale a Federației Ruse, Maksut Shadayev, și-a exprimat condoleanțele familiei și prietenilor lui Cherepennikov și a promis că va oferi tot sprijinul posibil companiei și angajaților săi.

Despre Cherepennikov, presa de opoziție din Federația Rusă scria că are legături cu serviciile de securitate ale Rusiei, fiind implicat în tehnologia informațiilor.

Cherepennikov s-a născut la Moscova pe 7 mai 1983.

În 2005, a fondat compania Triat Systems, care a furnizat servicii de securitate a informațiilor pe infrastructura smartphone-urilor Blackberry. El a fost, de asemenea, proprietarul pe termen lung al clubului esports Virtus.pro, fondatorul holdingului de esports ESforce. În ianuarie 2018, Esforce a fost vândută către Mail.ru Group pentru 100 de milioane de dolari.

În 2018, Cherepennikov, împreună cu Rostec, au creat compania de cercetare și producție Kryptonit, care a fost implicată în dezvoltări în domeniul criptografiei, calculului cuantic, învățării automate, big data, blockchain și telecomunicații. În decembrie, același an, Cherepennikov a înființat grupul IT multidisciplinar ICS Holding, unde a transferat activele IT existente.

Venitul consolidat al grupului rus de IT ICS Holding la sfârșitul anului 2022 a crescut cu 115% față de 2021, la 91 de miliarde de ruble (902 milioane de euro), informează TASS.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE