CUB insistă pe demisia şefului IGPF, Rosian Vasiloi, şi salută plecarea din funcţie a celor trei miniştri

1648
0

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) salută ultimele remanieri de la Guvern şi insistă pe demisia şefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Rosian Vasiloi. În dimineaţa zilei de vineri, 14 iulie, reprezentanţii CUB au organizat şi o acţiune de protest în faţa Ministerului Afacerilor Interne (MAI), unde au cerut demisia ministrului de profil şi a lui Vasiloi.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Azi au picat 3 miniștri. Am cerut Ministrei Revenco să plece și a plecat. Am cerut anterior Ministrului Educației, Topală, să plece și abia astăzi a ajuns decontul la el. Ministrei Dabija nu i-am cerut nimic pentru că nimeni nu știe cu ce s-a ocupat în ultimele luni. Prin Flashmobul de astăzi, de la Ministerul de Interne, am semnalat că este musai să plece si Vasiloi, Șeful IGPF, și nu vom renunța la această cerință legitimă, atâta vreme cât nu există un raport credibil și comprehensiv asupra tragediei de la Aeroport, cât timp contrabanda înflorește, iar nepotismul în poliția de frontieră a atins cote de nemaivăzut. Minus Dabija, Topală și Revenco este deja mai bine, dar până vedem și pe cei trei pe care-i va propune majorității parlamentare premierul Recean. Nu uitați și de Vasiloi, piatra din casa pasului greșit”, menţionează preşedintele CUB, Igor Munteanu.

În cadrul protestului de vineri, CUB a cerut demisia oficialilor urmare a crimei de pe Aeroportul Internațional Chișinău  (AIC), soldat cu decesul a două persoane, „care a scos la iveală grave riscuri de securitate”.

Președintele CUB, Igor Munteanu, a chemat oficialii să dea dovadă de bun simț și asumare de responsabilitate pentru a depune demisia de onoare. La rândul său, vicepreședintele și candidatul CUB le șefia capitalei, Ion Bulgac, a făcut o paralelă cu cazul fostului ministrului Muncii al României, Marius Budăi, care și-a dat demisia de onoare urmare a unor probleme din domeniul său de responsabilitate.

„De ce la București se poate, dar la Chișinău nu? Suntem la două săptămâni de la incidentul de pe AIC. Acolo au murit oameni și au murit din cauza erorilor și incompetenței. Criza de  insecuritate prin care trece Republica Moldova s-a văzut clar prin tragedia de la Aeroport. Ca o hârtie de turnesol fiecare cetățean a văzut cât de grave sunt toate problemele sistemului, pe care astăzi cineva caută să le mușamalizeze. Nu vă comportați ca toți predecesorii voștri, nu puneți gunoiul sub preș. Un stat european democratic nu se construiește prin minciună și manipulare. Ne apropiem de Europa prin competență și onestitate, de asta le cerem demisia – din respect pentru lege și cetățenii acestei țări”, a spus Ion Bulgac

Oamenii au cerut demisia oficialilor și au protestat cu pancarte având mesajele „Securitate  doar pe foi – Demisia Vasiloi”, „Demisia de onoare până nimeni nu mai moare”, „Fără competenţă nu-i reziliență”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE