Oficialii ruși lansează informații false cu referire la atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău

519
0

Potrivit informației, Interpol, Europol și mecanismul interstatal de căutare în spațiul CSI nu aveau înregistrată căutarea lui Rustam Așurov, întrucât la 30 iunie autoritățile din Tadjikistan erau abia în pregătirea dosarului de căutare internațională pe numele acestuia.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Așadar, declarația făcută de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, este falsă, în condițiile în care autoritățile CSI nu aveau date sau dosar activ de căutare pe numele lui Rustam Așurov, susține MAI.

Menționăm că, în cadrul unui briefing, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova,  a declarat că, dacă Chișinăul ar fi continuat să interacționeze cu această instituție a CSI, organele de drept l-ar fi identificat din timp pe atacatorul Rustam Așurov, care a ucis un polițist de frontieră şi un agent de securitate aeroportuară după ce i s-a interzis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

În același comunicat scrie că Republica Moldova a rechemat ofițerul de legătură de la Biroul de Coordonare a Luptei împotriva Crimei Organizate și a altor tipuri de infracțiuni periculoase din CSI, de la Moscova în condițiile în care politica de personal necesita concentrarea la Chișinău, a specialiștilor în combaterea crimei organizate transfrontaliere, generate de riscurile războiului care se desfășoară în țara vecină, Ucraina. Ofițerul a fost retras în ianuarie 2023.

Menționăm că autorul atacului armat din Aeroportul Internaţional Chişinău a murit pe patul de spital. Anunţul a fost făcut de oamenii legii în seara zilei de luni, 3 iulie.

Potrivit MAEIE, cadavrul lui Rustam Așurov (43 de ani) urmează să fie repatriat în Tadjikistan, la solicitarea rudelor acestuia.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE