Autorul atacului armat din Aeroport a murit pe patul de spital

574
0

Autorul atacului armat din Aeroportul Internaţional Chişinău a murit pe patul de spital. Anunţul a fost făcut de oamenii legii în seara zilei de luni, 3 iulie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Atacatorul, un tadjik în vârstă de 43 de ani, se afla în stare extrem de gravă fiind rănit în timpul operaţiunii speciale de reţinere.

Precizăm că vineri, 30 iunie, acesta a ucis un polițist de frontieră şi un agent de securitate aeroportuară după ce i s-a interzis intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Poliţiştii şi procurorii au infirmat faptul că acesta ar face parte din vreo grupare sau structură militară sau paramilitară ori teroristă, calificându-l drept un „criminal ordinar”, care a încercat să se ascundă de justiţia din ţara sa natală, unde era cercetat penal pentru răpire de persoană.

Mai precizăm că, prin decret prezidenţial, ziua de marţi, 4 iulie, a fost declarată zi de doliu naţional pentru comemorarea celor două victime.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE