Se ieftineşte lumina. ANRE a dispus reducerea tarifelor la energia electrică

646
0

AgenţiaNaţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a dispus reducerea tarifelor la energia electrcă pentru consumatori. Decizia a fost aprobată în cadrul şedinţei de miercuri, 5 iulie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Tarifele finale sunt diferenţiate în funcție de punctele de delimitare sau locurile de consum ale consumatorilor finali. Respectiv, consumatorii racordaţi la reţelele de înaltă tensiune a distribuitorului Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L vor achita un tarif de 1 leu şi 90 de bani, sau cu 38 de bani mai puţin decât anterior. Consumatorii racordaţi la reţelele de tensiune medie ale aceluiaşi distribuitor, vor achita un tarif de 2 lei şi 8 bani, cu 39 de bani mai puţin.

Iar pentru consumatorii racordaţi la reţelele de tensiune joasă, adică consumatorii casnici, a fost stabilit tariful de 2 lei şi 57 de bani sau cu 42 de bani mai puţin decât preţul în vigoare.

Totodată, au fost reduse şi tarifele pentru consumatorii racordaţi la reţelele S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

Pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie a fost dictat un tarif de 2 lei şi 30 de bani sau cu 38 de bani mai mic.

Consumatorii racordaţi la reţelele de tensiune joasă, casnicii, urmează să achite un tarif de 3 lei şi 20 de bani per /kWh, cu 38 bani mai puțin decât prețul în vigoare.

Potrivit factorilor de decizie din cadrul ANRE, micşorarea tarifelor a fost posibilă pe fundalul diminuării preţurilor de procurare a energiei electrice de la furnizorul principal şi diminuării  cheltuielilor aferente energiei electrice şi a costurilor pentru  prestarea serviciilor de distribuție.

Hotărârile vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE