Se ieftineşte lumina? ANRE consideră că există premise pentru reducerea tarifelor şi solicită cereri de ajustare de la toţi furnizorii

624
0

Moldovenii ar putea primi facturi mai mici pentru plata curentului electric, iar tarifele ar putea fi reduse săptămâna viitoare. Despre aceasta anunţă Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care constată „premise de micșorare a prețurilor la energia electrică”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Urmare a ultimelor evoluții pe piața de energie electrică și în baza analizelor efectuate, ANRE constată premise de micșorare a prețurilor pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorii serviciului universal și de ultimă opțiune”, se menţionează în nota ANRE.

În acest context, Agenția examinează în regim urgent solicitările furnizorului Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și ale operatorului sistemului de distribuție Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A. Totodată, ANRE a solicitat S.A „Furnizare Energie Electrice Nord” să prezinte cererea de ajustare a prețurilor, care va fi examinată la momentul depunerii.

Agenția preconizează organizarea ședinței publice în care vor fi discutate noile prețuri și tarife pe parcursul săptămânii viitoare.

Precizăm că ultima dată ANRE a dispus reducerea tarifelor la energia electrică în aprilie curent. Atunci, tariful pentru consumatorii casnici racordați la rețelele electrice de distribuție a Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. a fost redus cu 43 de bani, până la 2 lei și 99 de bani/kWh, iar tariful stabilit pentru consumatorii casnici racordaţi la rețelele S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” s-a redus cu 26 de bani şi constituie 3 lei și 58 de bani/kWh.

Mai precizăm că marţi, 27 iunie, ANRE a aprobat ajustarea extraordinară a prețului la energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Termoelectrica”. Respectiv, a fost dictat  tariful pentru energia termică livrată consumatorilor în mărime de 3 267 lei/Gcal, ceea ce reprezintă o diminuare a  tarifului cu 310 lei/Gcal (sau 9%)  în raport cu tariful actual.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE