S-a ieftinit lumina! ANRE a aprobat noi tarife pentru furnizarea curentului electric

824
0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noi tarife pentru furnizarea energiei electrice. Decizia a fost aprobată miercuri, 12 aprilie, în cadrul unei ședințe extraordinare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Respectiv, tariful pentru energia electrică se reduce cu 43 de bani pentru consumatorii casnici racordați la rețelele electrice de distribuție a Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și va constitui 2 lei și 99 de bani/kWh.

Consumatorii Premier Energy racordați la rețelele electrice de distribuție de tensiune înaltă vor achita un tarif de 2 lei și 28 de bani/kWh, iar tariful pentru cei racordați la rețelele de tensiune media va fi de 2 lei și 47 de bani/kWh.

Au fost modificate și tarifele energiei furnizate prin rețelele S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

Respectiv, consumatorii casnici racordați la acest distribuitor vor achita un tarif de 3 lei și 58 de bani/kWh sau cu 26 de bani mai puțin față de actualul tarif. Cu 27 de bani scade și tariful stabilit consumatorilor racordați la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie și va constitui 2 lei și 68 de bani/kWh.

Reducerea tarifelor la energia electrică a fost posibilă după semnarea noului contract de  achiziție a energiei electrice de la MGRES (Centrala de la Cuciurgan), pentru o perioadă de șase luni, la un preț de 66 de dolari pentru un MWh, cu 7 dolari mai puțin decât în ultimele patru luni.

În context, pentru Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. a fost aplicată reducerea prețului mediu de procurare a energiei electrice cu circa 13 % față de prețul mediu de procurare aplicat la determinarea prețurilor în vigoare. Iar pentru FEE Nord – reducerea prețului mediu de procurare a energiei electrice cu circa 10 % față de prețul mediu de procurare aplicat la determinarea prețurilor în vigoare.

Noile tarife vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE