40 de milioane pentru „îmbunătăţirea calităţii educaţiei”. Autorităţile promit trei licee clasice la nord, centru şi sud

469
0

Republica Moldova va beneficia de finanțare din partea Băncii Mondiale în valoare de 40 de milioane de dolari pentru implementarea Proiectului Îmbunătățirea Calității Educației, suplinit cu 3 granturi în valoare de 20 de milioane de dolari, oferite de partenerii externi.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Este vorba despre un grant de 4,8 milioane de la Parteneriatul Global pentru Educație (PGE), un grant de 5 milioane de  dolari de la Parteneriatul pentru Educație Timpurie (Early Learning Partnership (ELP) și unul de 10 milioane de dolari de la Global Concessional Financing Facility (GCFF).

În acest sens, Guvernul a aprobat semnarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru construirea a trei licee clasice, la nordul, sudul și centrul țării, pentru modernizarea infrastructurii, transformarea digitală a mediilor de învățare în aproximativ 200 de școli și reabilitarea a aproximativ 15 școli și 15 grădinițe.

„Implementarea proiectului reprezintă un sprijin semnificativ pentru modernizarea sistemului nostru educațional. Cu ajutorul acestei finanțări vom putea reduce inegalitățile în accesul la serviciile educaționale, îmbunătățind calitatea serviciilor oferite, cu accent pe cei mai dezavantajați și vulnerabili copii din Republica Moldova, dar și pe cei refugiați din Ucraina”, a subliniat ministrul educației și cercetării, Anatolie Topală.

Proiectul va fi implementat în următorii șase ani, în perioada 2023-2029.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE