„Luptaţi pentru dreptul de a vorbi româneşte”. Laura Urschi a obţinut câştig de cauză împotriva taximetristului agresiv

640
0

Fiica lui Gheorghe Urschi, Laura Urschi, a obţinut câştig de cauză în procesul intentat împotriva şoferului de taxi, care a agresat-o pe motiv că a refuzat să-i vorbească în limba rusă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Epopeea TAXI a luat sfârşit”, a anunţat Laura Urschi pe pagina sa de socializare.

„Fac apel la toţi cei care sunt impuşi să vorbească ruseşte – LUPTAŢI pentru dreptul de a vorbi româneşte. Nu cedaţi, nu toleraţi! Inregistraţi video şi audio pe acel vânzător sau prestator de servicii, care vă neglijează când vă adresaţi româneşte sau vă bruschează. Legea e de partea noastră! Suntem în propria ţară şi nimeni nu are dreptul sa ne impună sa vorbim limba rusă, limba ocupantului şi agresorului”, a scris Laura Urschi.

Potrivit ei, pârâtul nu a contestat decizia primei instanţe, respectiv aceasta a devenit definitivă, irevocabilă şi executorie, iar pârâtul a executat hotărârea benevol.

Laura Urschi face apel la toţi cei care sunt lezaţi în dreptul lor de a vorbi româneşte sau, şi mai rău, sunt agresaţi din acest motiv să caute dreptatea în instanţa de judecată.

Scandalul datează încă din 2020. Pentru că i-a explicat şoferului, vorbitor de limba rusă, în limba română unde trebuie să meargă, ultimul şi-a ieşit din pepeni şi i-a cerut să nu-i vorbească „în limba asta banditească!”. Pentru că i-a reproşat şi i-a adus aminte că el, în calitate de prestator de servicii, este obligat să cunoască româna, şoferul a tras pe dreapta şi a obligat-o să coboare. În cele din urmă, Laura Urschi a solicitat intervenţia poliţiei, care, potrivit Laurei, la fel, ar fi manifestat un comportament părtinitor.

„Nu cunosc nicio ţară în lume unde să fii umilit şi ameninţat doar din simplu motiv că vorbeşti limba de stat!!! Atenţie!!! Vă imaginaţi, în Rusia, să fie luat un pasager în furci, fiindcă vorbeşte ruseşte şi refuză să răspundă în limba uzbecă, spre exemplu!?”, se revolta atunci pe pagina sa de socializare Laura Urschi.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE