Slusari îi critică dur pe deputații PAS, Grădinaru și Jacot, asociindu-i cu Bogdan Țîrdea – o sculă a Moscovei

663
0

Fostul deputat, Alexandr Slusari, lansează un atac dur la adresa a doi deputați din fracțiunea PAS asociindu-i cu socialistul Bogdan Țîrdea pe care-l numește „propagandonul Moscovei”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În contextul protestelor în masă organizate de fermierii din mai multe raioane ale republicii, cei trei legislatori vizați ar fi lansat acuzații în spațiul public considerând că acțiunea este dirijată politic. Fapt care l-a și supărat pe Alexandr Slusari.

„Ce-i unește pe deputații PAS Jacot și Gradinaru cu propagandonul Moscovei, Bogdan Țîrdea? Toți trei au jignit grav mii de agricultori, spunând că acțiunile de protest poartă caracter politic și fermierii sunt scoși în stradă de Slusari. Aceste personaje, chiar dacă sunt din tabere politice diferite, au aceeași gândire limitată și nu cred că în Moldova există fermieri cu demnitate, care nu sunt turme de oi și pot lupta pentru drepturile lor prin toate metodele legale”, scrie Slusari pe pagina sa de socializare.

Fostul deputat le transmite celor doi deputați PAS vizați că  agricultorii au fost scoși în strada de catastrofa financiară, care s-a produs în agricultură în ultimul an, considerând că acest lucru s-a întâmplat din cauza „neglijenței din partea autorităților abilitate”.

Cât privește socialistul Țîrdea, Slusari îi recomandă să nu mai numere banii altora.

„Domnule sau tovarășul Țîrdea, eu înțeleg că în ultima perioada fluxul finanțării de la Kremlin pentru tine a cam a secat și tu ai început să numeri banii altora. Îți promit că dacă găsești la mine remunerare lunară de la Energocom, mai mare decât 4 mii de lei, toți banii sunt ai tăi. Poți să-i împarți cu Igor Nicolaevici Dodon”, i s-a adresat Slusari deputatului BCS, Bogdan Țîrdea.

Deputatul BCS, socialistul Bogdan Țîrdea, a comentat pe canalul său de Tik Tok că protestul agricultorilor organizat în ziua în care a fost interzis Partidul „Șor” nu este întâmplător. „Slusari i-a scos pe agricultori în centrul Chișinăului pentru ca locul să nu fie ocupat de Șor, care ar fi putut organiza un protest în contextul interzicerii partidului său”, a menționat Țîrdea.

El le-a reamintit urmăritorilor săi că, recent, Alexandr Slusari a fost desemnat în cadrul Consiliului de Administrație al „Energocom” de unde ridică un salariu de 50 – 70 de mii de lei și și-a exprimat scepticismul că acesta ar putea protesta real  împotriva actualei guvernări.

Și deputatul PAS, Vasile Grădinaru, a declarat în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV că protestul agricultorilor ar fi mai degrabă o „chestiune politică” și că, în viitorul apropiat, ne-am putea pomeni cu un alt partid pe arena politică a țării.

„Oamenii trebuie să-și pună câteva întrebări. De ce din toate organizațiile de fermieri protestează doar una? Cine este liderul care-i mișcă înainte? Dacă nu cumva este cel care până recent a fost vicepreședinte de partid și jură că nu mai este politician, dar, de fapt, asta face… N-o să mă mir dacă peste un an și jumătate o să apară un nou partid pe arena politică din Republica Moldova, care se va chema Forța Fermierilor”, a opinat Grădinaru.

Precizăm că zeci de fermieri din mai multe raioane ale țării au venit cu tehnica lor agricolă la Chișinău în semn de protest față de politica autorităților în domeniu și declară că nu vor pleca din centrul capitalei până când nu le vor fi îndeplinite toate revendicările.

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE