Minut de reculegere în Parlament. Grosu: „Nu toată lumea a învățat lecția de istorie”

443
0
Sursa foto: http://gazetadesud.md/
Sursa foto: http://gazetadesud.md/

Minut de reculegere în Parlament. Deputații au onorat memoria victimelor primului val de deportări staliniste, care a avut loc în noaptea de 12 – 13 iunie 1941.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„A fost o tragedie națională. Mii de oameni au fost luați cu forța și duși în Siberia și Kazahstan, unde au murit în lagăre de concentrare și au suferit chinuri inimaginabile,  fiind despărțiți pentru totdeauna de cei dragi. Cu această ocazie, vreau să vă îndemn, încă o dată, dragi cetățeni, să vorbim despre pace să susținem cum putem vecinii noștri ucraineni, care astăzi trec din nou prin calvaruri despre care credeam cu toții că țin de trecut. Nu toată lumea a învățat lecția de istorie, dar țara noastră și oamenii ei pledează pentru pace și dreptate, pentru a nu mai admite niciodată suferințe ca cele ale victimelor regimului totalitar comunist”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în debutul ședinței plenare de joi, 15 iunie.

În noaptea dintre 12 și 13 iunie, 1941, peste 6 mii de familii de moldoveni au trăit cel mai mare coșmar al vieții lor, fiind deportați. În total, în jur de 20 de mii de oameni – preoți, primari, învățători, întreprinzători de la sate și orașe – au fost ridicați sub amenințarea puștii și duși în vagoane pentru vite în Siberia și Kazahstan.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE