ANI respinge acuzațiile bașcanului Irina Vlah. Inspectorii „nu au reacționat la comandă”  

615
0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) respinge acuzațiile bașcanului UTA Găgăuzia, Irina Vlah, care a acuzat inspectorii că acționează „la comanda” președintei Maia Sandu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„ANI informează că pe cazul dat s-a autosesizat în baza unei investigații jurnalistice publicate în presă… Totodată menționăm că potrivit prevederilor Legii 132/2016 cu privire la Autoritatea Națională de Integritate, controlul din oficiu a averii și intereselor personale se inițiază și în baza informațiilor publice”, indică reprezentații ANI.

Precizăm că, recent, Irina Vlah a intrat în gura presei cu garderoba ei de milioane. Jurnaliștii din regiune au realizat un material în care au făcut estimarea articolelor vestimentare „de elită” ale bașcanului în exercițiu.

Drept urmare, Irina Vlah a încăput și pe mâna inspectorilor de la Autoritatea Națională de Integritate, care au inițiat o anchetă și au solicitat, printr-o scrisoare oficială, informațiile de rigoare. În continuare, Irina Vlah urmează să raporteze inspectorilor ANI dacă deține sau nu „bunuri mobile”, inclusiv metale și/sau pietre prețioase a căror valoare unitară depășește suma a 15 salarii medii pe economie.

La rândul său, Irina Vlah a scris pe pagina sa de socializare că nu a fost surprinsă și a calificat solicitarea celor de la ANI drept „schema Maiei Grigorievna de denigrare a oponenților politici”, referindu-se la șefa statului, Maia Sandu.

Mai precizăm că, pe parcursul anului 2022, inspectorii de integritate ANI au depus 43 de autosesizări.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE