Guvernul a declarat libere zilele de 1 și 2 iunie 2023

587
0

 Ziua de 1 iunie, când este marcată Ziua internațională a ocrotirii copilului, dar și 2 iunie vor fi declarate zile de odihnă. Acestea vor fi recuperate ulterior de către salariați, prin extinderea programului zilnic de muncă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Prevederile se aplică angajaților autorităților și instituțiilor publice. Pentru întreprinderile din sectorul real al economiei naționale, hotărârea aprobată de Guvern are caracter de recomandare. În acest caz, decizia de a acorda salariaților zile de odihnă pe 1 și 2 iunie va fi luată de către conducătorii acestora.

Totodată, proba din cadrul examenului național de bacalaureat, din 2 iunie 2023, se va desfășura conform orarului stabilit de Ministerul Educației și Cercetării, cu atragerea la muncă a salariaților în corespundere cu prevederile Codului muncii al Republicii Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE