Kremlinul califică drept un „joc” intenția Chișinăului de a se rupe de CSI: „Jurământ de loialitate Occidentului”

594
0

Intenția Chișinăului de a se retrage din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI) este calificată de unii reprezentanți ai Kremlinului drept un „joc politic”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Șeful Comitetului internațional al Consiliului Federației Ruse, membrul Comisiei internaționale a CSI, Grigori Karasin, a declarat pentru portalul rus RIA Novosti că intenția Moldovei reprezintă „un joc politic cu denumirea „jurământ de loialitate Occidentului””.

„Ei sunt implicați într-un joc politic numit condiționat „jurământ de loialitate Occidentului”. Adică, actuala conducere a Republicii Moldova, din păcate. De aceea ne putem aștepta la orice… Acolo se fac multe declarații. Vom conta pe faptul că deciziile serioase nu vor fi aprobate în cadrul interviurilor și declarațiilor”, a comentat Karasin pentru RIA Novosti.

El a mai menționat că, deja de jumătate de an, Republica Moldova nu are un reprezentant la evenimentele Adunării Interparlamentare a CSI, inclusiv țara noastră nu a fost reprezentată nici la lucrările sesiunii de primăvară, care s-a desfășurat la Sankt Petersburg în perioada 13 – 14 aprilie.

Precizăm că în dimineața zilei de luni, 15 mai, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat despre faptul că autoritățile au început  procedura de retragere a Republicii Moldova din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI).  Potrivit lui Grosu, după 30 de ani, a devenit deja foarte clar că aflarea Republicii Moldova în cadrul structurilor CSI nu a generat beneficii scontate. Mai mult, Președintele Parlamentului de la Chișinău mai consideră că „după ce o țară fondator a CSI, Federația Rusă, a atacat într-un mod barbar alt stat fondator, Ucraina, ocupându-i teritorii și ucigându-i cetățenii, această organizație nu se mai poate numi drept Comunitate”.

La scurt timp, opoziția socialistă a „condamnat categoric” intenția guvernării PAS, au anunțat despre lansarea unei campanii naționale de „conservare” și au vorbit, din nou, despre „alegeri anticipate”.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE