Cu cuțitul în apărarea „constituționalității” Partidului condus de penalul „Șor”

509
0

Doi bărbați, ambii participanți la acțiunile de protest, care se desfășoară în apropierea sediului Curții Constituționale (CC), au fost reținuți de poliție, asupra lor fiind depistate „obiecte interzise”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„La acțiunea din adiacentul Curții Constituționale polițiștii au depistat obiecte interzise la participanți”, se menționează în comunicatul emis de Inspectoratul General de Poliție (IGP).

Din pozele atașate, însă, se vede că cei doi bărbați erau echipați cu cuțite. Oamenii legii le amintesc organizatorilor că ei sunt responsabili pentru comportamentul manifestat de participanți și desfășurarea întrunirii în sine.

Se întâmplă în timp ce magistrații CC examinează, pentru a patra zi deja, constituționalitatea formațiunii „Șor”,  în baza sesizării Guvernului. Ședința durează, cu pauze, încă de săptămâna trecută.

Conform sesizării, acțiunile comise de Partidul „Șor” pe parcursul ultimilor șase ani sunt incompatibile cu principiile fundamentale ale democrației. În plus, pe lângă investigațiile jurnalistice, care demonstrează încercările partidului de a submina vectorul de dezvoltare europeană al Republicii Moldova cu implicarea serviciilor secrete din alte state, în document este menționat și faptul că liderul formațiunii a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii.

Mai precizăm că, recent, liderul formațiunii Ilan Șor,  a fost condamnat la 15 ani de pușcărie. Șor a fost recunoscut culpabil în dosarul „Frauda bancară”. Recent și deputata „Șor”, Marina Tauber,  s-a întors în arest la domiciliu. Ea a fost reținută pe 1 mai, pe Aeroportul Internațional Chișinău înainte de a se îmbarca în avionul care urma să zboare tot spre Israel. Aceasta este cercetată penal pentru falsificarea raportului de gestiune financiară a formațiunii pe care o reprezintă, iar cauza a fost conexată la un alt dosar penal ce vizează finanțarea ilegală a Partidului „Șor”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE