Opoziția socialistă se opune ieșirii Republicii Moldova din CSI, lansează campania națională de „conservare” și vrea anticipate

619
0

Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) „condamnă categoric” anunțul autorităților cu privire la începerea procedurilor de retragere a țării noastre din Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI)

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Actualii conducători ai Moldovei nu au mandat să distrugă legăturile istorice ale republicii noastre construite de-a lungul secolelor, inclusiv în cei 30 de ani de independență a Republicii Moldova…  Nu au mandat pentru experimente geopolitice care divizează societatea”, se arată într-un comunicat emis de formațiune.

Socialiștii consideră că țara noastră nu va supraviețui în afara CSI-ului. Fapt pentru care, reprezentanții PSRM anunță despre lansarea unei campanii naționale pentru „conservarea Republicii Moldova în CSI” și îndeamnă alte „forțe patriotice” să li se alăture. Mai mult, socialiștii consideră că asemenea decizii trebuie să fie adoptate în cadrul unui referendum național, iar, în context, vorbesc repetat despre „anticipate”.

„Aventurierii politici care își pun interesele mai presus de Constituție, legea și experiența istorică a țării noastre trebuie îndepărtați de la putere prin alegeri anticipate”, se menționează în comunicatul PSRM.

Precizăm că în dimineața zilei de luni, 15 mai, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, despre faptul că autoritățile de la Chișinău au inițiat procedura de retragere a Republicii Moldova din Acordul privind Adunarea Interparlamentară a CSI.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE