Vladimir Vitiuc este pe cale să revină în Parlament. CEC a inițiat procedura de validare a mandatului

573
0

Fostul deputat comunist, apoi democrat și acum „Șor”-ist este pe cale să revină în Parlamentul Republicii Moldova. Comisia Electorală Centrală (CEC) a inițiat procedura de validare a mandatului său de deputat.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În continuare, mandatul urmează să fie validat de magistrații de la Curtea Constituțională (CC). Vladimir Vitiuc revine în Parlament pe listele Partidului „Șor” în locul liderului formațiunii, Ilan Șor, care a rămas fără mandatul său de deputat după ce a fost condamnat la 15 ani de închisoare, fiind recunoscut culpabil în dosarul „Frauda bancară”.

Vladimir Vitiuc și-a început cariera politică alături de comuniști. El a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând cu anul 2005. A reprezentat Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) în cinci legislaturi consecutive, iar în 2017 a trecut la Partidul Democrat (PDM), alături de alți 13 foști deputați comuniști, care au trecut in corpore la PDM, condus pe atunci de oligarhul fugar, Vlad Plahotniuc. Ulterior,  în 2020, Vitiuc s-a lepădat și de democrați și s-a regăsit, de această dată, în cadrul formațiunii penalului Ilan Șor care-i poartă numele – Partidul „Șor”.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE