Premierul Recean le promite moldovenilor un tarif mai mic la gaz pentru iarna viitoare

437
0

  Șeful Executivului, Dorin Recean, le promite moldovenilor un tarif mai mic la gazul natural pentru iarna viitoare. Promisiunea a răsunat în cadrul unei conferințe de presă organizată, marți, 2 mai.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Aveți promisiunea mea că în noul sezon (n.r. de încălzire) vom intra cu tarife mai mici”, a promis premierul Recean.

Șeful Cabinetului de miniștri a făcut această precizare în contextul în care tariful la gaz pentru consumatorii finali continuă să fie aproape de 30 de lei în condițiile în care pe bursele internaționale  prețul gazului a scăzut considerabil.

„Atât eu cât și membrii Guvernului lucrăm ca în următoarea etapă, maxim câteva luni, să putem micșora și tarifele la gaze. Guvernul întreprinde și măsurile necesare ca să exploreze toate posibilitățile privind achiziția gazului la prețuiri mai mici și, respectiv, asta trebuie să ducă la reducerea tarifului”, a menționat Recean.

Precizăm că, anterior, ministrul de profil, Victor Parlicov, a ezitat să spună dacă prețurile actuale mai mici de achiziție de pe piața internațională vor determina, ulterior, inclusiv reducerea tarifului final pentru consumatori, pasând toată responsabilitatea pe Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și făcând trimitere la stocurile de gaz scump deja create.

„Există o mare diferență între ceea ce face Guvernul, cu cât se achiziționează curentul și gazul, care sunt prețurile finale pentru consumatori și cine este responsabil și de ce. Tarifele țin de ANRE. Noi vom depune toate eforturile pentru a aduce gaze mai ieftine, dar iarăși, când va ajunge acest gaz la consumatori, având în vedere stocurile create deja, cu ce preț și când ar putea duce la schimbarea tarifelor, asta ține de ANRE peste care eu nu intenționez să intervin”, declara  Parlicov la sfârșitul lunii martie, în cadrul unei conferințe de presă.

În prezent, consumatorii casnici achită un tarif de 29,27 de lei pentru un metru cub de gaz.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE