„Trăiască drapelul de stat, trăiască Republica Moldova”. Drapelul țării a fost onorat în Parlament

584
0

De Ziua Drapelului de Stat, președintele Parlamentului, Igor Grosu, alături de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul Dorin Recean, a participat la ceremonia dedicată Zilei Drapelului de Stat, în cadrul căreia a fost arborat Drapelul în fața sediului Guvernului Republicii Moldova.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În debutul ședinței de joi, 27 aprilie, șeful Legislativului, Igor Grosu, a adresat cetățenilor Republicii Moldova un mesaj de felicitare.

„Sub acest drapel moldovenii s-au unit ca să-și ceară dreptul la limbă, la istorie și la independență. Este unul dintre primele simboluri ale Moldovei independente, care a fost adoptat încă în perioada URSS. Drapelul ne aduce fiecăruia aminte de unitate și anul 2023 este anul în care trebuie să ne unim pentru parcursul nostru european. Să construim o Moldovă puternică, liberă si europeană. Cu acest drapel istoric, vom merge în viitor, în UE”, a menționat Igor Grosu în debutul ședinței plenare.

În discursul său, șefa statului a vorbit despre rolul de simbol major pe care l-a avut tricolorul în dobândirea independenței, libertății și suveranității țării noastre.

„Acum trei decenii, când poporul nostru lupta pentru redobândirea identității naționale, tricolorul era un veritabil simbol al curajului, al demnității, al libertății și viitorului nostru. Astăzi, sub acest Drapel este dusă faima țării noastre în toată lumea. Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să fim uniți sub culorile tricolorului, să muncim împreună cot la cot pentru a construi Moldova prosperă, sigură și europeană”, a menționat președinta Maia Sandu.

În mesajul său, premierul Dorin Recean a subliniat: „Drapelul național flutură cu mândrie în fiecare localitate din țară, dar și în casele cetățenilor noștri din diasporă și la misiunile diplomatice ale Republicii Moldova din întreaga lume. Tricolorul este purtat cu demnitate la competițiile europene și internaționale și este onorat cu respect de militarii noștri în misiunile de pacificare. Onor la tricolor!”

Tricolorul a fost desemnat drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea Legislativului. Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE