Femeile însărcinate vor beneficia de indemnizație, chiar dacă activează în perioada concediului de maternitate

491
0
 Femeile însărcinate vor putea activa în perioada concediului de maternitate și, concomitent, vor beneficia de indemnizație. Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale, modificarea Regulamentului cu privire la condițiile de stabilire, modul de calcul și de plată a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă.

Totodată, conform noilor prevederi, indemnizația de maternitate va fi calculată din venitul unuia dintre soții asiguraţi, care va determina o valoare mai mare a acestei indemnizații. Calcularea indemnizației din salariul soțului va fi posibilă doar dacă acesta confirmă că are un stagiu total de cotizare de cel puțin trei ani sau un stagiu de cotizare de cel puțin 9 luni, realizat în ultimele 24 de luni premergătoare datei acordării concediului de maternitate.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Prin aceste ajustări ne propunem să asigurăm respectarea dreptului la indemnizația de maternitate inclusiv pentru femeile însărcinate care aleg să-și continue activitatea și în perioada concediului de maternitate”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE