Votat în Parlament. Starea de urgență a fost prelungită cu încă două luni! Opoziția: „Absurd!”

492
0

Majoritatea parlamentară a aprobat solicitarea Guvernului și a prelungit starea de urgență cu încă două luni, începând cu data de 5 aprilie. Decizia a fost criticată de opoziția parlamentară, care a considerat „absurde” motivele invocate de la tribuna plenului de către premierul Recean.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Din păcate războiul inuman pe care Rusia îl poartă în Ucraina continuă. Cresc riscurile contraofensivelor de ambele părți, iar consecințele sunt grave în regiune, inclusiv în RM. Avem teritoriul Republicii Moldova survolat de rachete străine, ceea  ce pune în pericol viața și siguranța cetățenilor noștri.  Prelungirea stării de urgență este un instrument necesar, inclusiv în contextul în care avem un război hibrid împotriva Republicii Moldova susținut de gruparea pentru hoție și război care are o misiune foarte clară – să destabilizeze situația și să creeze haos”, a argumentat premierul Dorin Recean de la tribuna centrală a Parlamentului.

Premierul a mai făcut trimitere și la „sabotajul” din sistemul justiției, iar, în consecință, dosarele marilor corupți, care ”merg mână în mână Kremlinul”, sunt tergiversate. De asemenea, se menține în continuare riscul pe dimensiunea asigurării populației țării cu resurse energetice – gaz și lumină. Respectiv, prelungirea stării de urgență se impune pentru a oferi Guvernului instrumentele necesare de intervenție promptă în situații de criză.

„Dacă astăzi, la noapte, se va întâmpla ca Rusia să bombardeze structura energetică din apropierea Republicii Moldova, atunci vom avea nevoie de decizii imediate și asta nu poți face în regim normal”, a subliniat Recean.

Argumentele invocate de șeful Executivului au fost calificate „absurde” de către opoziția comuniștilor și socialiștilor, care au considerat nemotivată prelungirea stării de urgență pentru a noua oară.

Decizia a fost aprobată cu votul a 61 de deputați.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE