Mitropolia Basarabiei salută numirea Monicăi Babuc în funcția de director al Institutului Cultural Român din Republica Moldova

709
0

„Personalul administrativ al Centrului eparhial îi adresează doamnei Monica Babuc cele mai sincere felicitări și mult succes în activitatea sa. Suntem convinși că, sub conducerea sa, ICR din Basarabia va continua să promoveze tradițiile și valorile ortodoxe naționale și să consolideze legăturile fraterne dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului”, scrie într-un comunicat publicat pe site-ul Mitropoliei Basarabiei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Republica Moldova (ICR) a fost înființat în anul 2010, fiind o instituție importantă, care își propune să promoveze identitatea românească în Republica Moldova și să faciliteze schimburile de experiență specifice dintre cele două țări.

„Doamna Monica Babuc, fost ministru al culturii în Guvernul Republicii Moldova, a fost numită în funcția de director al Institutului Cultural Român din Republica Moldova. Această numire vine ca o recunoaștere a experienței și competențelor sale în domeniul cultural, dar și ca un semnal al consolidării colaborării științifice, academice și culturale dintre România și Republica Moldova”, potrivit sursei citate.

„În ultimii ani, ICR și Mitropolia Basarabiei au colaborat fructuos în organizarea diverselor evenimente culturale și artistice de anvergură. Acestea au îmbinat armonios spiritualitatea și cultura românească cu tradițiile și obiceiurile locale, ajutând la promovarea și consolidarea legăturilor etnice dintre comunitățile românești din România și Republica Moldova.

În calitate de director al ICR din Republica Moldova, Monica Babuc își propune să continue aceste frumoase colaborări și să promoveze valorile spirituale românești într-un mod cât mai divers și accesibil publicului larg, prin organizarea de evenimente și colaborări cu instituții culturale din Republica Moldova.

Nădăjduim că prin intermediul Institutului Cultural Român din Republica Moldova, aceasta va putea continua munca începută în colaborare cu Mitropolia Basarabiei. Suntem siguri că în calitatea sa de director, doamna Babuc va promova cu multă pasiune și implicare valorile și tradițiile culturale românești, atât în Republica Moldova, cât și în întreaga lume”, se menționează în comunicatul Mitropoliei Basarabiei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE