Un membru al Partidului „Șor” este bănuit de circulație ilegală a drogurilor

420
0

Un membru al Partidului „Șor” este bănuit de circulație ilegală a drogurilor. În această dimineață, poliția a descins în casa unui bărbat de 40 de ani și desfășoară percheziții.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Oamenii legii au anunțat doar că perchezițiile sunt efectuate în contextul unei cauze penale  „pentru circulația ilegală a drogurilor”, iar bărbatul al cărui nume nu a fost divulgat, este „membru al unui partid politic”. Legitimația ridicată în timpul perchezițiilor indică asupra faptului că bănuitul face parte din cadrul Partidului Politic „Șor”.

Între timp, reprezentanții formațiunii continuă să scoată oamenii în stradă. Există suspiciuni că participanții la proteste ar fi plătiți, iar autoritățile au denunțat, în repetate rânduri, conexiunea Partidului „Șor” cu structurile din Federația Rusă și tentativele de destabilizare a situației din Republica Moldova, răsturnarea regimului constituțional al țării și folosirea statului R. Moldova în războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Precizăm că deputatul fugar Ilan Șor, liderul formațiunii care-i poartă numele,  se ascunde în Israel, acolo unde și-a găsit refugiu după ce a fost condamnat în Republica Moldova la 7,5 ani de închisoare, fiind găsit vinovat în dosarul privind furtul miliardului.

De asemenea, vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber, este cercetată penal pentru falsificarea raportului de gestiune financiară a formațiunii pe care o reprezintă, iar cauza a fost conexată la un alt dosar penal ce vizează finanțarea ilegală a Partidului „Șor”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE