Militarul împușcat pentru că a strigat „Slavă Ucrainei” este Alexandr Mațievski, originar din Republica Moldova

1170
0

Bărbatul care a fost împușcat de către invadatorii ruși pentru că a rostit lozinca „Slavă Ucrainei” este originar din Republica Moldova. Acesta a trecut cu traiul în Ucraina în anul 2008. Alexandr îndeplinea funcția de lunetist, dar în acea luptă opera cu o mitralieră, menționează comandantul unității. În videoclip, militarul, stând lângă o groapă proaspăt săpată, este deja dezarmat și îi lipsește vesta antiglonț.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

 Informația a fost confirmată de Unitatea militară 119  a trupelor TrO din regiunea Cernigov, care l-a recunoscut pe Mațievski în video-ul ce a șocat Ucraina și o lume întreagă, informează fakty.com.ua.

În informație se mai spune că pe 30 decembrie 2022 în împrejurimile orașului Soledar el și încă patru militari, în timpul deplasării, au intrat în luptă frontală cu forțele superioare ale inamicului.

Mai târziu, contactul vizual și comunicarea cu cei patru militari au dispărut, iar ajutoarele nu au putut pătrunde pe pozițiile lor din cauza focului neîntrerupt de mortiere și arme de calibru mic.

Aceștia adaugă că mama lui Alexandr, fiul său Mihail și militarii din unitatea sa l-au recunoscut în videoclipul execuției, care a fost ulterior făcut public pe rețelele de socializare.

Alexandr Mațievski avea 42 de ani. Înainte de invazia pe scară largă a Federației Ruse, a lucrat ca electrician la Kiev, iar după 24 februarie s-a oferit voluntar pentru apărarea teritorială a orașului Nijin.

În primăvară, el a apărat regiunea Cernigov făcând parte din unitatea militară 119 a Forțelor de Apărare Teritorială. La sfârșitul anului 2022, unitatea a îndeplinit misiuni de luptă în regiunea Donețk. Alexandr nu i-a spus nimic mamei sale despre faptul că se află pe pozițiile de luptă lângă Soledar.

Ultima conversație telefonică a lui Alexandr cu mama sa a avut loc pe 29 decembrie 2022, când a sunat-o.

Pe 30 decembrie 2022, Alexandr și patru dintre camarazii săi de arme se aflau într-o misiune militară specială lângă Soledar, din care nimeni nu s-a mai întors.

Alexandr îndeplinea funcția de lunetist, dar în acea luptă opera cu o mitralieră, menționează comandantul unității.

În videoclip, militarul, stând lângă o groapă proaspăt săpată, este deja dezarmat și îi lipsește vesta antiglonț.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE