110 de titluri noi de manuale vor ajunge în școli până la 1 septembrie 2024

481
0

Până la 1 septembrie 2024 elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal vor învăța în baza unor manuale noi, care să corespundă cu curricula școlară, modificată în anul 2018. Prima tranșă de manuale – 43 de titluri noi, vor ajunge în școli până la începutul anului de studii 2023-2024, celelalte 67 de titluri urmând să fie editate până la 2 septembrie 2024.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cerințele specifice procedurii de achiziție a manualelor școlare au fost discutate vineri, 3 martie 2023, la Ministerul Educației în cadrul unei ședințe cu reprezentanții editurilor interesate. Participanții au discutat despre cerințele generale față de proiectele de manuale, specificațiile tehnice, criteriile privind eligibilitatea operatorilor economici, factorii de evaluare, termenele de realizare și alte aspecte.

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a solicitat reprezentanților editurilor implicarea celor mai experimentate și calificate cadre didactice în pregătirea proiectelor de manuale care să corespundă rigorilor în domeniu, dar și așteptărilor elevilor și cadrelor didactice.

„Procedura este realizată conform unui nou Regulament cu privire la selectarea și achiziția manualelor școlare, care perfecționează cadrul normativ privind asigurarea cu manuale şcolare şi suporturi didactice necesare în învăţământul general, prin implementarea unor criterii de evaluare care să permită elaborarea şi evaluarea corectă a unor manuale moderne”, a menționat ministrul.

Licitația pentru manualele care vor ajunge în școli în 2024 va fi anunțată în perioada imediat următoare – urmând să fie achiziționate 67 de titluri de manuale școlare, dintre care 52 de titluri pentru învățământul primar și cel gimnazial și 15 titluri pentru învățământul liceal.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE