„Ren Moldova” a fost sancționat repetat, cu 18 000 de lei, pentru insuficiență de programe locale în limba română

428
0

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat în ședința de vineri, 3 martie, cu unanimitate de voturi, postul TV „Ren Moldova” pentru că a realizat mai puține programe locale în limba română decât este prevăzut la art.4 alin (7) al Codului serviciilor media audiovizuale (CSMA).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ținând cont de faptul că furnizorul trebuia să realizeze cel puțin 80% din programele locale în limba română, iar în fapt a realizat aproximativ 40%, membrii CA au decis să-l amendeze cu 18 000 de lei.

„TELEPROIECT” SRL, fondatorul serviciului media audiovizual de televiziune „REN MOLDOVA”, a mai fost sancționat, în decembrie anul trecut, pentru o încălcare de același fel, cu o amendă de 15 000 de lei.

Sancțiunile pentru nerespectarea prevederilor CSMA se aplică gradual, suma amenzilor crescând cu fiecare treaptă. Pentru următoare încălcări ale acelorași prevederi, amenda poate ajunge până la 30 000 de lei. Pentru nerespectarea ulterioară a prevederilor, CA poate suspenda licența de emisie a postului. De asemenea, suspendarea dreptului de a difuza comunicări comerciale poate fi aplicată ca sancțiune complementară.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE