Administratorii a două companii din Chișinău sunt condamnați pentru contrabandă cu miez de nucă din R. Moldova în Turcia, în valoare de peste 57 milioane lei, prin folosirea contractelor fictive cu furnizorii de marfă

720
0

După ce, în anul 2017, procurorul PCCOCS a trimis în judecată dosarul de contrabandă cu miez de nucă în valoare de peste 57 milioane lei, comisă în 2013-2014, Judecătoria Hâncești i-a condamnat pe administratorii a două companii din Chișinău.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit datelor din dosarul penal, la exportarea mărfii au fost prezentate certificate care ulterior s-au dovedit a fi false. Menționăm, certificatele în discuție au stat la baza indicării a statului R. Moldova în calitate de exportator de nuci pentru cumpărătorii din Turcia.

Totodată, în 2015 au fost exportate cantități de miez de nucă și prin folosirea frauduloasă a ștampilelor altei companii. În context, unul din cei doi administratori a obținut actele acesteia prin înșelăciune, în timpul unei comunicări de afaceri cu administratorul păgubit care le avea cu el, de a cărui încredere a profitat.

Probele administrate de autoritățile de investigație și prezentate de procuror în instanța de judecată au demonstrat vinovăția ambilor administratori. Aceasta a dus la condamnarea primului administrator cu suspendarea parțială a pedepsei și executarea reală a 2,6 ani închisoare, iar pentru al doilea administrator -1,6 ani.

Totodată, la solicitarea procurorului, instanța de judecată a dispus confiscarea în folosul statului a contravalorii obiectului contrabandei, în sumă de peste 57 milioane lei. Această sumă de bani urmează să fie încasată de la cei doi inculpați și de la persoana juridică, în mod solidar.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE