FOTO// ANSA recomandă persoanelor care au cumpărat ouă marcate cu categoria B să nu le consume

478
0
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) atenționează consumatorii să nu cumpere ouă de categoria B (obținute de la găinile ouătoare pozitive la Salmonella Enteritidis și S.Typhimurium). Acestea nu corespund cerințelor sanitar-veterinare.
Urmare a controlului inopinat, desfășurat la operatorul din domeniul alimentar din cadrul mun.Chișinău: Î.C.S. VISTARCOM S.R.L (GREEN HILLS Supermarket) sec.Ciocana, str. Alecu Russo, 28, s-a constatat încălcarea gravă a cerințelor sanitar-veterinare privind plasarea pe piață cu vânzarea directă către consumatori a ouălor de categoria B (obținute de la găinile ouătoare pozitive la Salmonella Enteritidis și S.Typhimurium).
ANSA recomandă persoanelor care au achiziționat ouă marcate cu categoria B să se abțină de a le consuma și imediat să informeze ANSA (tel: 022-26-46-43; mobil/viber: 067675544 sau adresa electronică: info@ansa.gov.md).
Totodată, ANSA atenționează operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare și de materiale care vin în contact cu produsele alimentare periculoase și/sau neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar că vor fi trași la răspundere în conformitate cu cadrul legal în vigoare.

Acest articol a fost realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Partener al proiectului în municipiul Chișinău este Instituția Privată Publicația Periodică „Gazeta de Chișinău” care implementează proiectul „Prevenirea corupției în sectorul siguranței alimentare prin informare, formare și responsabilizare”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE