VIDEO// SUA au anunțat azi că vor acorda un ajutor suplimentar de urgență de 300 de milioane de dolari pentru sectorul energetic al R. Moldova 

780
0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent D. Logsdon, anunță că SUA planifică să ne ofere, prin USAID, o finanțare suplimentară de 300 de milioane de dolari ca să depășim criza energetică. Intenția Statelor Unite de a ne ajuta a fost anunțată de Administratoarea USAID, Samantha Power, astăzi la Washington.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Finanțarea va include un suport bugetar direct de 80 de milioane de dolari, prin care vor fi compensate prețurile foarte înalte la energie electrică în această iarnă. De asemenea, 135 de milioane de dolari vor merge la susținerea proiectelor de generare a energiei electrice, ca să diversificăm sursele de  obținere a energiei electrice. Alte 85 de milioane de dolari ne vor fi oferiți ca să ne creștem capacitatea de asigurare cu energie din surse alternative și să obținem independența energetică față Rusia.

Șefa statului și-a exprimat aprecierea față de această decizie, care vine într-un moment foarte dificil pentru Republica Moldova. „Chiar dacă nu vor veni imediat în bugetul țării, aceste fonduri sunt un semn de sprijin și de încurajare pentru noi”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE