CA a interzis difuzarea postului „RU-TV Moldova” și l-a amendat cu 30 000 de lei pentru că a activat fără licență de emisie

393
0
În ședința de azi membrii Consiliului Audiovizualului au votat pentru sistarea difuzării postului  de televiziune „RU-TV Moldova” începând cu ziua de azi, 24 februarie. CA a penalizat cu 30 000 de lei furnizorul acestui serviciu media pentru faptul că a activat fără licență de emisie din 14 mai 2022, informează printr-un comunicat CA.

Potrivit sursei, „Euroshow Grup” SRL a fost amendat pe 28 octombrie 2022 cu 15 000 de lei pentru încălcarea aceleiași prevederi. În plus, contrar deciziei de atunci a Consiliului, prin care a fost dispusă încetarea difuzării serviciului de televiziune, „RU-TV Moldova” a continuat să fie difuzat fără licență, fapt confirmat de 12 distribuitori de servicii media.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, membrii CA au dispus ca distribuitorii de servicii media să înceteze de astăzi retransmisiunea serviciului de televiziune „RU-TV Moldova”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE