De la începutul războiului ruso-ucrainean Consiliul Audiovizualului a aplicat amenzi în sumă de 213 000 de lei pentru modalitatea de reflectare a invaziei

360
0

Din cele 19 servicii media audiovizuale monitorizate de Consiliul Audiovizualului (CA) în 2022, privind reflectarea agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei, au fost sancționate nouă servicii media: șapte posturi TV și două Radio, informează printr-un comunicat CA. Posturile Jurnal TV și PRO TV Chișinău au fost avertizate pentru documentare insuficientă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Dintre acestea, NTV Moldova, Primul în Moldova, RTR Moldova, Orhei TV, TV6 nu au asigurat informarea corectă, încălcând principiile bunei credințe, imparțialității, echilibrului de opinii, separării faptelor de opinii. În mod particular, acestea au prezentat într-o lumină extrem de negativă statul ucrainean, respectiv – în lumină pozitivă conducerea rusă, iar o parte din ele au omis din buletinele de știri mersul războiului.

În urma monitorizărilor, CA a aplicat 65 de sancțiuni: 25 de amenzi și 40 de avertizări publice, suma totală a amenzilor fiind de 213 000 de lei.

În contextul războiului, Consiliul Audiovizualului a mai inițiat, din oficiu, controlul privind corectitudinea reflectării subiectelor ce țin de tema refugiaților, decizia de interzicere a simbolurilor ce ilustrează și justifică agresiunea militară, precum și o serie de alte evenimente de însemnătate social-politică.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE