Se denunță o „fluctuație suspectă” de cadre la Primăria capitalei: „Trebuie să fii în relații bune cu primarul sau Eugenia Ceban”

545
0

Membrii Primăriei Municipale Alternative Naționale (PMAN) denunță o „fluctuație suspectă” de cadre la Primăria capitalei și structurile subordonate acesteia. Problema a fost pusă în discuție în cadrul ultimei ședințe organizate de membrii PMAN.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„A fost interesant să depistăm că, în ultima lună a fost un lanț de demisii și numiri a directorilor interimari la un șir de întreprinderi municipale. Iar acest lucru este, cel puțin, îngrijorător. Avem chiar întreprinderi unde administratorul interimar a fost schimbat pe un alt interimar fără niciun fel de concurs și acest lucru dă foarte mult de bănuit. Pentru că despre ce fel de eficiență și transparență putem să vorbim dacă acolo oamenii se schimbă după bunul plac al primarului”, a menționat activista și fondatoarea PMAN, Ala Revenco.

Temerile membrilor PMAN au fost confirmate de fostul vicepretor al sectorului Ciocana, Sergiu Secrieru, care a spus că a reușit să fie angajat și demis de două ori din funcție, iar acum municipalitatea trebuie să-i achite despăgubiri de peste jumătate de milion de lei.

„Din acești bani s-ar putea construi cinci terenuri de joacă”, comentează Secrieru, care mai spune că, acum, ca să fii angajat și să te menții în structura Primăriei, trebuie „să fii fidel” persoanelor potrivite.

„Acum trebuie să fii fidel direct primarului, viceprimarului sau doamnei Eugenia Ceban. Atunci când încerci să spui că lucrurile nu merg așa, că le vezi în alt fel sau le vezi obiectiv, automat ți se închide gura. Demisiile care se fac, se fac tacit ești invitat la primărie, ți se dă o dispoziție și ți se spune că nu mai lucrezi. Timp de doi ani și jumătate, numai din cadrul preturii Ciocana au fost demisionate 47 de persoane”, a declarat Secrieru.

„Este an electoral și fiecare vrea să-și dea valoare”, comentează în replică reprezentanții Primăriei de Chișinău.

„În ultimul an vom vedea tot mai mulți specialiști în APL, urbaniști și dintre cei supărați care vor ieși tot mai des să critice acțiunile Primăriei și a primarului general, Ion Ceban.  Este an electoral și fiecare vrea să-și dea valoare sau lucrează în favoarea partidului de la guvernare”, a comentat pentru Gazeta de Chișinău consiliera primarului general al capitalei, Ixari Natalia.

 

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE