Evaziune de sute de milioane. Au profitat de pandemia COVID-19 și au ajuns pe mâna procurorilor

421
0

Descinderi la sediile mai multor companii într-un dosar de evaziune fiscală. Ar fi fost spălați peste 800 de milioane de lei. Procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii INI și DGUP au efectuat un șir de percheziții.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2019-2021, companiile percheziționate în Chișinău au beneficiat nejustificat de scutiri semnificative de impozite la folosirea alcoolului etilic nedenaturat. Mai exact, companiile au solicitat și au primit o astfel de scutire, așa cum au declarat eronat că ar folosi produsul la fabricarea parfumurilor și produselor cosmetice. În realitate, produsul a fost folosit la fabricarea dezinfectantului anti-Covid-19, în cantități enorme – de ordinul decalitrilor.

Prin urmare, oamenii legii au descins cu percheziții la sediile companiilor, de unde au ridicat spre cercetare seturi de documente și purtători de informații. Investigațiile sunt în continuă desfășurare.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE