Ultima oră! Fostul ministru în Guvernul Filat, Dorin Recean este noul candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Sandu a semnat Decretul

713
0

Fostul ministru de Interne în Guvernul Filat, Dorin Recean, este noul candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de șefa statului în cadrul unui briefing.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Șefa statului a semnat Decretul în acest sens după organizarea consultărilor cu fracțiunile parlamentare.

„Am decis că este necesar să accelerăm și să întărim eforturile noastre prin numirea unui nou Guvern. Este o perioadă grea pentru toată lumea, iar sarcina noastră nu este doar să rezistăm, trebuie să ne dezvoltăm, să mergem înainte. Noul Guvern va trebui să crească nivelul de securitate al țării și să păstreze R. Moldova în lumea țărilor libere”, a declarat șefa statului, Maia Sandu.

De asemenea, noul Guvern va trebui să depună eforturi pentru impulsionarea creșterii economice și să accelereze procesul de curățare a justiției.

„Noul Guvern va trebui să asigure curățarea justiției. Oricât de multe blocaje ar încerca să pună grupările de hoți, trebuie să facem dreptate în țara noastră. Sistemul putred va continua să pună piedici, dar noul Guvern are menirea de a mări viteza de curățare a statului de corupție și nedreptate”, a menționat Maia Sandu.

La rândul său, proaspătul candidat la șefia Guvernului, Dorin Recean, a mulțumit pentru încredere și susținere menționând că va purcede „imediat” la acțiune.

„Vom purcede imediat la acțiuni pe trei dimensiuni cele mai importante. Prima este ordinea și disciplina din instituții. Instituțiile trebuie să deservească cetățenii, trebuie să deservească mediul de afaceri. Da, există rezistență, dar vom depăși-o. A doua, dimensiune de intervenție rapidă, este să avem o nouă viață pentru economie…Trei – pacea și stabilitatea. Trebuie să conștientizăm că de la al Doilea Război Mondial încoace suntem în cel mai înalt risc de provocări. Și dominanta programului de guvernare este integrarea europeană”, a declarat Dorin Recean.

Din februarie trecut, Dorin Recean a ocupat funcția de consilier prezidențial pe probleme de securitate pe lângă Președintele Republicii Moldova, fiind secretar general al Consiliului Suprem de Securitate.

În 2010, Recean a fost numit în funcția de viceministru al Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor. În iulie 2012, a fost numit ministru de Interne în Cabinetul  condus de liberal-democratul Vlad Filat. La 31 mai 2013, după căderea Guvernului Filat, Dorin Recean a rămas ministru de Interne și în noul Guvern condus de Iurie Leancă.

După alegerile din noiembrie 2014, Recean s-a retras din politică și și-a deschis o afacere, până în luna februarie anul trecut când a fost desemnat consilier prezidențial.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE