Comuniștii și socialiștii nu participă la consultările convocate de președinta Sandu și cer alegeri parlamentare anticipate

486
0

Reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) în Parlamentul Republicii Moldova au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu vor participa la consultările anunțate la Președinție privind învestirea unui nou Guvern și vor alegeri parlamentare anticipate.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„BCS nu poate participa la procedura de învestire a unui nou Guvern în cadrul acestei majorități parlamentare. Considerăm că toate aceste lucruri sunt inutile”, a declarat socialistul Vlad Bătrîncea, membru al BCS.

Mai mult, comuniștii și socialiștii s-au supărat că au primit invitația la Președinție mult prea târziu, fapt pentru care nu pot „juridic și moral” să se prezinte.

„Cea mai mare forță de opoziție, BCS a primit invitație cu 40 de minute înainte să vină la consultări la doamna Sandu. Este o bătaie de joc față de Parlament, opoziție și propriul popor, or deputații BCS în exercitarea mandatului au tot dreptul legal să obțină informații, să aibă consultări pe intern și să vină cu poziția proprie. În mai puțin de o oră, este imposibil de a convoca 32 de deputați de a desfășura consultări politice pe intern. În lipsa acestor proceduri nu suntem în drept juridic și moral să venim la aceste consultări”, a motivat socialistul Vlad Bătrîncea.

Mai mult, membrii fracțiunii BCS au considerat că procedura de învestire a unui nou Guvern este doar „mimată”.

„Deja există poziția, deja există scenariu, deja există candidat și se mimează anumite proceduri”, a opinat Bătrîncea.

În aceste condiții, fracțiunea BCS insistă pe necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE