Trei cetățeni moldoveni au decedat în urma cutremurelor din Turcia

468
0
Sursa foto: DW

MAEIE anunță, cu regret, la această oră confirmarea decesului în localitatea Hatay a trei cetățeni moldoveni, o femeie în vârstă de 36 de ani și doi copii minori, membri ai aceleiași familii, după seismele produse în sud-estul Turciei, la granița cu Siria.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) transmite următoarele actualizări cu privire la situația cetățenilor Republicii Moldova afectați de cutremurele produse în Republica Turcia. Responsabilii de la ambasada țării noastre la Ankara continuă eforturile de contactare și comunicare cu cetățenii noștri care locuiesc în cele 10 zone afectate de seism.

„Din 7 februarie, până în prezent, reprezentanții ambasadei au depus eforturi pentru contactarea a 48 de persoane din lista celor aflate în regiunile afectate, dintre care 17 cetățeni moldoveni au raportat că sunt în siguranță, patru persoane au solicitat asistență consulară de specialitate, iar în cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicării cu misiunea diplomatică.

De asemenea, prin intermediul ambasadei țării noastre la București în coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe al României, informăm că doi cetățeni moldoveni, care dețin dublă cetățenie au solicitat asistență pentru repatriere din orașul turc Malatya la București, aceștia fiind  studenți la medicină plecați în Turcia prin programul Erasmus. Operațiunea de evacuare fiind realizată de partea română.” – a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Totodată, MAEIE informează că, în dimineața zilei de 8 februarie, echipa de salvatori ai Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a trecut hotarele Turciei.

Responsabilii Agenției pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD) i-au îndreptat pe salvatorii noștri în provincia Hatay la hotar cu Siria, unde salvatorii moldoveni urmează să ajungă în această seară.

Reiterăm și cu această ocazie că responsabilii de la secția consulară sunt pregătiți să acorde asistența de specialitate iar în caz de necesitate sau urgență consulară cetățenii noștri pot solicita ajutor sau informații din partea misiunii diplomatice, inclusiv dacă sunt în posesia unor date vizând cetăţeni ai Republicii Moldova din zonele afectate.

Linia telefonică pentru urgențe consulare de la ambasada țării noastre din Ankara este constituită în regim de permanență, la fel și Centrul de Apel al MAEIE este disponibil în Republica Moldova.

Informații suplimentare:

Adresa: Ceyhun Atuf Kansu Cad., no.106/22, Ehlibeyt mah., Balgat, Çankaya, Ankara, Republica Turcia

Telefon: +90 312 446 55 27 (activ în programul de lucru al misiunii diplomatice)

Linia telefonică pentru urgențe consulare: +90 541 687 21 04 (activ în regim de permanență pentru cetăţenii Republicii Moldova, aflaţi în situaţie de urgenţă (deces, accident, situaţie de pericol sau cu caracter extraordinar, calamitate).

Email: ankara@mfa.gov.md; consulat.ankara@mfa.gov.md

Centrul de apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE