Ex-premierul Ion Sturza: „Nu avem mari șanse să scăpăm de poziția „între”. Moldovenii sunt convinși că de acolo „ies gazele”. Și, știți, au dreptate… Multe gaze ies…”

514
0

„Dacă Republica Moldova intra în NATO și UE, astăzi eram ca în sânul lui Dumnezeu. Lucru care se întâmplă astăzi cu România și care nici pe departe nu este înțeles de mulți români. „Gardul” este astăzi pe Prut. Pentru cei vizați, e cunoscut – foarte bine ferecat. Unde e R.Moldova? Acolo. Între. Război și gard”, scrie ex-premierul Ion Sturza într-o postare pe pagina sa de socializare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Fostul premier mai spune că, „trebuie să recunoaștem, e marele eșec al „elitelor” moldovenești. Nu au avut viziune, nu au fost capabile de consens. Și suntem acolo unde suntem. Între.”

Potrivit lui, problema supraviețuirii fizice a Moldovei nu a fost mai stresantă niciodată decât e astăzi.

„E o mare provocare a guvernării. Cum și cu ce ne încălzim, cum stabilizăm bugetul, moneda, cum rezolvăm problemele de securitate în interior, cum anihilăm coloana a cincea etc. Etc.-ul este până la „Roma””, crede Ion Sturza.

Ex-premierul moldovean susține că „dacă e să fim obiectivi, ceea ce de multe ori nu suntem, guvernarea se descurcă uimitor de bine.

În mare parte, datorită valului de simpatie și ajutor care vine din exterior. Val generat de Maia Sandu, evident, asistată de guvern. Acest val trebuie „alimentat” cu declarații, poziții care adeseori pot intra în contradicție cu ceea ce vor să audă moldovenii. Ei vor să fie „neutri”, să se „pună bine” cu rușii și… să primească cât mai mulți bani de la Occident! În plus, din punct de vedere constituțional, predecesorii au „betonat” bine „neutralitatea”. Bănuiesc, pe conspectul de la Kremlin.

Așa că, „relax”. Nu avem mari șanse să scăpăm de poziția „între”. Moldovenii sunt convinși că de acolo „ies gazele”. Și, știți, au dreptate… Multe gaze ies…”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE